Tym razem w konkursie o KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego w finale pokonali 9 drużyn i zdobyli wczoraj (27.10) aż trzy wyróżnienia, w tym jedno to najważniejsze.
Maria i Hubert przygotowali tatar wołowy z olejem z trawy żubrowej i czarnuszką w towarzystwie podpłomyka i musu z wędzonego twarogu, a także schab w myśliwskiej panierce z purée chrzanowym i konfiturą z wiśni i jabłek. Za te dwa danie w ich ręce powędrował puchar za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie oraz dwa wyróżnienia za najlepsze danie z mięsa wołowego i najlepszą potrawę z wieprzowiny.
W nagrodę uczniowie odbędą staż w renomowanej restauracji.




Komentarze
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu i w żaden sposób nie odzwierciedlają poglądów prezentowanych przez właścicieli i administratorów serwisu. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.