|
|
|
Zakaz wjazdu |
| Autor |
Wiadomość |
Johny
Gość
|
Wysłany: 2010-07-13, 10:31 Zakaz wjazdu
|
|
|
Chciałbym poduszczyć bardzo poważny temat. Otóż jakieś 2 dni temu władze postawiły zakaz wjazdu na jedną z najbardziej uczęszczanych plaż tzw "Wojskową". Kiedyś zakaz ten widniał że nie można wjeżdżać na teren plaży ale na parking obok tak, lecz komuś widocznie nie pasowało i przestawił znak na samym wjeździe kilkaset metrów przed plażą w tak nie widocznym miejscu że łatwo go można nie zauważyć. Jedną plaże rozwalili i w centrum nie ma plaży z czystą wodą bez "pływającego syfu". Więc Ełczanie wybierają najbliższe plaże na peryferiach Ełku. Ludzi się mylą wjeżdżają samochodami i policja grozi mandatami. Dziwi mnie tylko jeszcze jedno dlaczego zwykli ludzie nie mogą wjeżdżać a policja sobie wjeżdża jak chce samochodem bo ciężko postawić przed zakazem i się przejść - jak oni to mogą wjeżdżać swoimi samochodami....!!!!
Proszę o jakąś interwencje |
|
|
|
 |
Sceptyk
Gość
|
Wysłany: 2010-07-13, 22:45 Re: Zakaz wjazdu
|
|
|
| Johny napisał/a: | Chciałbym poduszczyć bardzo poważny temat. Otóż jakieś 2 dni temu władze postawiły zakaz wjazdu na jedną z najbardziej uczęszczanych plaż tzw "Wojskową". Kiedyś zakaz ten widniał że nie można wjeżdżać na teren plaży ale na parking obok tak, lecz komuś widocznie nie pasowało i przestawił znak na samym wjeździe kilkaset metrów przed plażą w tak nie widocznym miejscu że łatwo go można nie zauważyć. Jedną plaże rozwalili i w centrum nie ma plaży z czystą wodą bez "pływającego syfu". Więc Ełczanie wybierają najbliższe plaże na peryferiach Ełku. Ludzi się mylą wjeżdżają samochodami i policja grozi mandatami. Dziwi mnie tylko jeszcze jedno dlaczego zwykli ludzie nie mogą wjeżdżać a policja sobie wjeżdża jak chce samochodem bo ciężko postawić przed zakazem i się przejść - jak oni to mogą wjeżdżać swoimi samochodami....!!!! Może ktoś zrobi zdjęcie/ukradkiem/. I tutaj opublikuje. Moim zdaniem tak byłoby najlepiej. Jeśli zakaz wjazdu to obowiązuje wszystkich.
Proszę o jakąś interwencje |
|
|
|
|
 |
marek
|
Wysłany: 2010-07-22, 01:18 Re: Zakaz wjazdu
|
|
|
| johny widać, że nie rozumiesz jak kręci się ten świat. Od tego jest policja, żeby interweniować i wtedy znaki i napisy zakazujące lub nakazujące coś ich nie dotyczą bo są na służbie. Poza tym nie rób tragedii, przejście ok. 150 metrów lasem to nie tragedia. Bardzo dobrze, że nie można tam wjeżdżać bo to ochroni to jezioro przed degradacją. Już nie raz widziałem jak niektórzy myli swoje samochody na plaży. Chyba nie chciałbyś się kąpać w smarach, olejach i innym syfie. Wystarczy, że co niektórzy leją do wody zamiast iść do lasu. Ciekawe czy jak się myją w domu to też wpierw leją do wanny? |
|
|
|
 |
po prostu
Gość
|
Wysłany: 2010-07-25, 23:46 zakaz wjazdu
|
|
|
też jestem po stronie Marka, owszem kiedyś tam nie było zakazu, ale myślę, że teraz nawet został tam umyślnie wprowadzony. Wiedzieli, że tzw. plaża miejska nie nadaje się do użytku, te syfy w wodzie...i że sanepid jeszcze twierdzi, że śmiało można tam pływać?!. Tak wielu ludzi wybiera się na wojskową, a przejść te kilka metrów to chyba nie problem. w pewien sposób to rodzaj ochrony przed zanieczyszczeniem jeziora.
PS: co do kwestii MOSiR-u na prawdę próbują dużo mieszać w Ełku, i to na plaży miejskiej itp, ale tak w ogóle, czy oni zrobili coś konkretnego przez ostatnie 5 lat? Póki co modernizacja stadionu + nowe boiska do siatkówki...a co więcej? |
|
|
|
 |
|
|
| |
|